Хандбалистките на „Етър- 64“ биха шампиона „Бъки“ в Габрово с 24:23

Спорт

01-04-2019, 16:52

Снимка:

ОП Спортни имоти

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така „виолетовите“ ще имат домакинско предимство в плейофите за титлата

С гол на Кристиана Караманлиева 6 секунди преди края хандбалистките на „Етър- 64“ биха шампиона „Бъки“ в Габрово с 24:23. С успеха в зала „Орловец“ възпитаничките Йонка Генчева завършиха с 6 точки в Първа група на втората фаза от първенството, пред ХК „Свиленград“ с 5 точки и „Бъки“ с 4 точки. С това „виолетовите“ ще имат домакинско предимство в плейофите за титлата. 
Великотърновки имаха предимство в резултата през по-голямата част от двубоя в неделя. Те поведоха с 2:0 и през цялото първо полувреме поддържаха преднина от един-два гола, като малко преди почивката дори увеличиха аванса си до 13:10. Пореден силен мач направи Деси Николова. Вратарката на „виолетовите“ отрази три седем метрови наказателни удара, а още три пъти състезателки на домакините стреляха покрай вратата ѝ на контраатака, в ситуация 1:1.
В началото на втората част гостенките дръпнаха с 14:10, но в 47-ата минута „Бъки“ стигна до изравняване при 18:18 след серия от четири безответни попадения на разигралите се Лидия Ковачева и Мари Томова. След това етърки на два пъти повеждаха с по два гола, но габровки изравняваха. Ключов момент се получи две минути и половина преди края, когато Лидия Ковачева изравни за 23:23 от седем метрово хвърляне, а великотърновки останаха с човек по-малко заради наказание.
До края „Бъки“ не се възползва от численото си превъзходство, а в последната атака Караманлиева донесе победата на гостенките. Тя беше най-резултатна в мача за „виолетовите“ 8 гола. По 5 пъти се разписаха Соня Богданова и Мария Спиридонова. 
Така на полуфиналите “Етър- 64“ ще играе срещу победителя във Втора група „Шумен- 98“, а ХК „Свиленград“ ще срещне „Бъки“.
В плейофите ще се играе до две победи от три мача, като великотърновския тим ще има домакинско предимство ако се стигне до трета решаваща среща.
„Етър-64”: Десислава Николова, Миглена Христова 2, Кристияна Караманлиева 8, Соня Богданова 5, Мария Йорданова 5, Петя Кръстева, Данислава Петрова 4 (Деница Асенова, Ангелина Симеонова).



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)