Свищовлийката Любомира Димитрова влезе в разширения национален отбор на България по философия

Мисия

03-04-2019, 13:39

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Това е най-престижното класиране на ученик от областта по философия за последните години

Свищовската ученичка Любомира Димитрова от СУ”Николай Катранов”  се класира на престижното девето място в общото класиране на Националната олимпиада по философия, която се проведе в град Варна.

Съгласно регламента на Националната олимпиада всички ученици, които са класирани на първите дванадесет места, ако са ученици от 12 клас, получават званието „Лауреат” на олимпиадата.

Любомира се класира на второ място сред учениците от 11 клас.

Най-големият успех на Любомира обаче е, че успя да се пребори и стана  член на разширения Национален отбор на България по философия и ще участва в подборния кръг за определяне на двамата представители на държавата в Международната олимпиада, която тази година ще се проведе в Рим-Италия. Това е най-престижното класиране на ученик от област Велико Търново по философия за последните години.

Любомира ще участва в подготовката на членовете на националния отбор, която ще се проведе от 13.04. до 17.04.2019 г. в Центъра да подготовка на ученици за международни олимпиади към МОН в град София. Младите олимпийци ще бъдат обучавани от преподаватели  от СУ „Св.Климент Охридски”.  В края на обучението ще се проведе и подборния кръг на олимпиадата.

Любомира е единственият представител на средно училище измежду учениците, заели първите дванадесет места в общото класиране, като е успяла да изпревари представители на най-престижните училища в България- НГДЕК, СМГ, НПМГ.

В момента Любомира се подготвя за подборния кръг по философия, но преди това ще участва и в Националния кръг на Олимпиадата по математическа лингвистика, която ще се проведе от 05.04. до 07.04.2019 г. в град Хасково.

          



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)