15 години без ангелите от р. Лим - velikotarnovo.utre.bg

15 години без ангелите от р. Лим

04 април 2019, 14:11 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Панихиди бяха отслужени в Свищов и в село Царевец

Днес се навършват 15 години от злополучния ден, когато автобус с ученици от община Свищов катастрофира и 12 деца загинаха във водите на река Лим.
В памет на Александра, Антоана, Антония, Боряна, Валентин, Виктор, Глория, Женя, Лора, Светослав, Светослава и Юлиян бе организирано възпоменание. Панахиди бяха отслужени в параклиса „Свети Дух” в Гробищния парк на Свищов и в село Царевец от архиерейския наместник на Свищовска духовна околия протойерей Руслан Личев и свищовски свещеници. Освен семействата на децата, още много близки, приятели и роднини дойдоха, за да почетат паметта им.
На поклонението присъстваха и представители на Общинското ръководство – зам.-кметовете инж. Пламен Петков и Борислав Замфиров, секретарят на Общината Любомира Петрова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство” Росен Маринов, които поднесоха цветя на гробовете. Дни по-рано на лобното място на децата при река Лим се поклониха председателят на Общинския съвет в Свищов д-р Кристиян Кирилов и зам.-кметът Борислав Замфиров.
В памет на децата техните родители основаха фондацията „Ангели от Лим”, която всяка година организира поредица от инициативи.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета