Вече над 100 граждани от областта са посетили Европейския парламент по покана на Ева Майдел

Животът

04-04-2019, 14:24

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През последните 5 г. евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП е посрещнала в Брюксел над 600 българи

По покана на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, представители на Велико Търново, Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица и Свищов имаха възможност да посетят Европейския парламент в Брюксел и заедно да поговорят за работата  на институцията и предизвикателствата пред Европейския съюз.

„Доверието в Европейския съюз е ключово за легитимността му. Но не сляпо доверие, а информирано разбиране за работата на институциите и ползите за гражданите. През последните пет години мои гости в Европарламента бяха над 600 българи, от които над 100 от Велико Търново и съседните градове, тъй като това е една от областите, в които осъществяваме най-много инициативи и имаме изключително ползотворно сътрудничество с граждански, частни и публични организации.

Обратната връзка и доброто сътрудничество на местно и европейско ниво са изключително важни за постигането на решения, които  дават възможност за подкрепа на българския бизнес, за достъп до качествено образование, за повишаване на конкурентноспособността и жизнения стандарт на всеки един български гражданин.“ Това заяви Ева Майдел по повод срещата.

По време на тридневния си престой посетителите имаха възможност да се запознаят с начина на работа на Европейския парламент, да обсъдят теми от дневния ред на институцията и да поговорят за важността на решенията, които се вземат в защита на интересите на европейските граждани и които водят до конкретни действия за подобряването на стандарта на живот.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов