Обработват парковете и зелените площи във Велико Търново срещу кърлежи и бълхи

Мисия

04-04-2019, 17:15

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пръскането ще бъде на 8, 10 и 12 април

Парковете във Велико Търново ще бъдат обработени срещу бълхи и кърлежи. Третирането ще обхване, както зоните за отдих в центъра, така и в останалите части на Старата столица. Пръскането ще бъде на 8, 10 и 12 април, а работата ще започне след 20,00 ч.

В трите вечери ще бъдат третирани парковете „Дружба”, „Майка България”, „Марно поле”, „Никола Габровски“ „Руски”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Картала”, „Акация” – боровата гора, „Света гора”, „Лакото“ /Арбанаси/, „Ксилифор“. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Паралелно, в периода от 11 до 30 април ще бъдат третирани всички зелени площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, както и 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица. Същото важи и за зелените зони край детските градини и социалните центрове в населените места от общината.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)