Търново домакинства 12-тия международен турнир по художествена гимнастика "Огърлицата на Десислава"

Спорт

06-04-2019, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата съвпада с 60- годишнината от развитието на този спорт в града

На 7 и 8 април в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ще се проведе Деветнайсетото издание на международния турнир по художествена гимнастика "Огърлицата на Десислава". Съорганизатори на надпреварата, която сега съвпада с 60- годишнината от развитието на този спорт в града, са Община В. Търново, БФХГ и СК „Етър Елит“. Ангелина Иванова поставя основите на най- женствения спорт в старата столица през 1959 година, а Призът носещ нейното име, ще бъде връчен на треньорката на най-добре представилата се гимнастичка при жените. По традиция шампионката пък ще бъде наградена с огърлица, изработена от сребро, със специален дизайн, предоставена всяка година от Община Велико Търново. 
Над 300 гимнастички от дванайсет държави ще покажат своята красота през двата състезателни дни. 
В ДКС "В. Левски" ще видим представителки на Австрия, Австралия, Гърция, Румъния, Кипър, Франция, Узбекистан, Бразилия, Канада, Италия, Египет и България. Важно е, че Канада, Австрали и Румъния участват с националните си отбори. От страната за съпътстващият турнир Купа „Търновград“ идват гимнастички от „Акро“ Русе, „Чар“ и „Грация“ Варна, „Аида“ Хасково, „Виктория“ Перник, „Феникс“, „Левски“ и „Левски Илиана“ София, „Тракия“ Пловдив, „Светкавица" и „Алегро“ Търговище, „Олимпик“ Кюстендил и „Локомотив Елеганс“ Горна Оряховица. 
В неделя състезанието започва от 9.00 часа, като най- интересната надпревара - тази при жените, ще се развие около 15.00 часа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов