Спортен празник „Да играем заедно” ще се проведе във Велико Търново

Спорт

06-04-2019, 16:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е под патронажа на Министъра на младежта и спорта

За шестнадесета поредна година в рамките на инициативата „Да играем заедно!” в периода от 14 април до 30 май Спешъл Олимпикс България, съвместно с Българския съюз по физкултура и спорт, Българския футболен съюз, фондация „ПроСпорт“ ще проведе спортни празници по футбол и народна топка с участие на смесени отбори на младежи с и без интелектуални затруднения от училищата в 8 области, като във Велико Търново празникът ще е на 22 април.

Регионалните игри на Спешъл Олимпикс България по футбол и народна топка се провеждат в рамките на Европейската футболна седмица на Спешъл Олимпикс и през 2019 г. са под патронажа на Министъра на младежта и спорта и партньорството на Министерството на образованието и науката и Българския футболен съюз.

 

Целта на регионалните спортни празници е да се насърчи приобщаването и толерантността между децата, а образователните институции - да предложат нови възможности за децата да играят заедно. Приоритет на игрите тази година е развитието на футбол за момичета. Всички момичета - участници ще се включат и в иновативното състезание по индивидуални футболни умения.

 

Мисията на Спешъл Олимпикс е  да организира целогодишно спортно-състезателна дейност в различни Олимпийски спортове за деца и възрастни с интелектуални затруднения, като им предоставя устойчиви възможности за развитие на тяхната физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, както и да осигури възможност да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, своите връстници и общности.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов