Със залесителна акция в Ресен приключи Седмицата на гората

Велико Търново Лайф

06-04-2019, 13:00

Снимка:

кметство Ресен

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата бе организирана от Кметството

Със залесителна акция под мотото „Да засадим дръвчета заедно” на 6 април в с.Ресен приключи традиционната Седмица на гората, която тази година се провежда от 1 до 7 април.

Тя бе организирана от Кметство Ресен, което подкрепя всяко начинание, свързано със залесяване и облагородяване на околната среда и за целта осигури  фиданки.

В Седмицата на гората, Кметство Ресен залеси със 150 тополови фиданки  парковото пространство  зад Бензиностанцията.

По време на акцията бяха засадени и фиданки от широколистни  и  иглолистни дървесни видове.

Първи в залесителната акция се включиха най-малките природолюбители  в нашето село - децата  от ДГ „Вяра, Надежда, Любов”. В двора на детската градина , заедно със своите възпитателки те  засадиха бор. Ученици и учители от ОУ „Христо Ботев” също засадиха бор в двора на училището.

Техния пример последваха практикуващите лични лекари и медицински сестри, като засадиха пред Здравната служба два броя паркови декоративни дървета.

Три броя паркови дръвчета засадиха в двора на храм „Св.Димитър Солунски”  църковните настоятели и клубния съвет на КПИ „Надежда” с. Ресен.

Централния парк на пл.”Св. Димитър Солунски” се обогати с още една млада фиданка – японска вишна и един сребърен смърч, засадени от децата и младежите от ЦРДМ „Отвори очи” .

Футболистите от ФК ”Ресен2012”ще се грижат за засадените от тях в парка на стадиона три броя паркови дървета и пет броя тополови фиданки.

Двора на една от най-старите и емблематични сгради в с.Ресен –музея ще краси червено парково дърво , засадено от читалищни дейци.

 В залесителната акция в „Седмицата на гората” се включиха и членове на ловната дружинка от с.Ресен,  които по мъжки, но с много любов засадиха в парка на ловната хижа два червени клена и две декоративни  паркови дървета.

Със засаждането на дванадесет броя плодни дръвчета и 5 паркови, ентусиазирани жители  разкрасиха кварталния парк „Кондов кладенец”, парковите пространства на улиците „Александър Стамболийски”, „Никола Габровски”, „ Димитър Благоев” и други.

Кметът на Ресен Йорданка Колева изказва благодарност на всички участници в инициативата на кметство Ресен „Да засадим дръвчета заедно” в Седмицата на гората, за проявената инициативност, отговорност и активно участие.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов