Най-доброто от световната класика в пролетния концерт на МДТ

Мисия

08-04-2019, 11:34

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Галаспектакълът ще се проведе на 11 април от 19 часа

Шедьоври от световната оперна и оперетна класика ще звучат Пролетния концерт на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Галаспектакълът ще се проведе на 11 април от 19 часа в голяма зала на МДТ. На 15 април на концерта ще могат да се насладят и ценителите на музикалното изкуство в Ловеч. Всички представления на храма в Мелпомена в старата столица се провеждат под патронажа на кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов.

В концерта ще има класически и популярен блок, а в програмата са включени фрагменти от любими арии и дуети от произведенията на Белини, Доницети, Верди, Гуно, Бизе, Щраус, Калман, Лехар. Италиански канцонети и други хитови творби ще подсилят празничното настроение. Те ще звучат под диригентската палка на Игор Богданов.

В концерта участва още оркестърът на театъра с концерт майстор Милена Байнова и хорът на МДТ с хор майстор Яница Брънзелова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Доротея Доротеева-Стойчева, Симона Кодева, Теодора Петрова, Момчил Караиванов и Пламен Долапчиев

Билети за спектакъла на 11 април от 19 часа може да се закупят на касата на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов