Ценни колекционерски артикули в благотворителен търг в помощ на Емо

Животът

09-04-2019, 08:19

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът страда от латерална амиотрофична склероза, за лечението му в Русия са необходими 157 000 евро

Ценни колекционерски артикули са пуснати за продажба в благотворителен търг в помощ на 36-годишния Емил Йорданов от Полски Тръмбеш. Мъжът страда от латерална амиотрофична склероза, а за лечението му в Русия са необходими 157 000 евро.

Търгът тече на фейсбук страницата на Софийската лига по тенис на маса, където са публикувани снимки на артикулите/https://www.facebook.com/sofiattleague/posts/590163988149499?hc_location=ufi/. Сред тях са фланелки на различни футболни отбори с автографи на футболисти. Всеки фен с добро сърце може да види цените на артикулите и да наддава за тях през стъпка 5 лева. Край на търга ще бъде поставен на 20 април от 21 ч., а всички средства ще бъдат преведени по сметката на Емо.

Емил Йорданов е техник на аудиовизуална техника и същевременно активен спортист и треньор по тенис на маса. Той тренира много таланти и е добре познат в треньорските среди. Баща е на 5-годишно момче, има и 5-месечна дъщеричка.

През ноември миналата година гласът му станал дрезгав. По-късно почувствал слабост в крайниците. Не след дълго мускулите по цялото му тяло и лицето започнали постоянно да потрепват. Потърсил помощ в Александровска болница, където му поставили диагнозата. По-късно тя била потвърдена в турска клиника.

Амиотрофична латерална склероза е прогресивна, почти неотменно фатална болест. АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони – клетки в гръбначния и главния мозък, като това води до парализа и смърт.

В момента болестта на Емо е в начален стадий, но ходенето го мъчи все повече. Среща трудности и с говора, а палците му са почти безсилни.

Семейството на Емил Йорданов е взело решение той да подложи на експериментално лечение в Русия, където ще премине през процедури със стволови клетки. Три поредни години младият мъж трябва да ходи през три месеца на вливания. Цената на процедурите е непосилна за семейството му. Целта на лечението е да забави прогресирането на болестта.

Надеждата на семейството му е той да замине за лечение възможно най-скоро, затова и се обръщат с апел към всички, които могат да помогнат.

Дарителска сметка:

Емил Георгиев Йорданов

Iban: BG61UNCR70001523546253

Bic: UNCRBGSF

Сметка:

Емил Георгиев Йорданов

Iban:BG02RZBB91554064805600

Bic: RZBBBGSF

Paypal: emil.yordanov82@abv.bg



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов