Ден на отворените врати организират в Съдебната палата във Велико Търново

Животът

09-04-2019, 10:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ученици ще се срещнат със съдии и прокурори, ще присъстват и на разпит на свидетел

На 12.04.2019г. (петък) в Съдебната палата във Велико Търново ще се проведе традиционната инициатива "Ден на отворените врати", организирана с цел повишаване на правната култура на обществото и доверието в работата на съдебната власт.

За поредна година Районен съд, Окръжен съд, Апелативен съд, Районна прокуратура, Окръжна прокуратура и Апелативна прокуратура организира съвместна програма с мероприятия, в която ще се включат ученици от осем училища и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, За първа година в мероприятията ще участват и ученици от училища извън Велико Търново – от гр. Дебелец, гр. Килифарево, гр. Златарица и гр. Стражица.

В програмата са предвидени информационни турове в Съдебната палата, срещи на учениците със съдии, прокурори и следователи, симулативни процеси на наказателно дело и на дело за разпит на свидетел чрез използване на видеоконферентна връзка, адаптирани презентации за работата на съдебната власт за ученици от начален курс на обучение и др., изложба на архивни документи, свързани с историята на съдилищата и др. 

Денят на отворените врати ще бъде открит официално от 09.00 ч. с приветствия от административният ръководител на Апелативен съд – Велико Търново и говорителят на Апелативна прокуратура – Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов