В Свищов шест приемни семейства се грижат за 7 дечица - velikotarnovo.utre.bg

В Свищов шест приемни семейства се грижат за 7 дечица

09 април 2019, 13:32 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

В Центъра за обществена подкрепа се проведе среща разговор с приемните семейства

По покана на заместник-кметът на община Свищов Анелия Димитрова, в Център за обществена подкрепа /ЦОП/ се проведе регулярна среща разговор с приемните семейства от Общината. В нея се включиха също директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ Милена Илиева, Ренета Чобанова – началник  отдел „Закрила на детето“, Анелия Димитрова – ръководител Общинска служба „Социални дейности“, Ася Михайлова – директор на ЦОП и специалисти от екипа на тази социална услуга.

Децата, които се нуждаят от приемна грижа, са деца в риск или лишени от пълноценна родителска грижа. Към тези деца е необходимо да се прояви специално разбиране, внимание, грижа и приемане, от което те са били лишени. В община Свищов има 6 утвърдени приемни семейства, в които са настанени 7 деца.

Приемните родители обсъдиха на срещата, както обикновени житейски проблеми, така и дългата и сложна процедура по пътя към приемане на дете в семейството. В приятелски разговор те споделиха своя опит, радостите и трудностите, които ги съпътстват и получиха много полезни съвети. Изразена беше тяхната удовлетвореност от подкрепата на специалистите от ЦОП и екипа на отдел „Закрила на детето“.

Г-жа Димитрова поздрави приемните родители за отговорността, която са поели и предизвикателството, пред което са изправени, както и за избора не само да приемат дете в своя дом, но и да полагат усилия за неговото възпитание и развитие. Тя сподели мнение и отправи апел към Дирекция "Социално подпомагане" и ЦОП, за надграждане и развитие на тази социална услуга, за обучение и включване в регистъра на нови приемни семейства, като увери присъстващите в подкрепата, която могат да получат от страна на общинското ръководство.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета