Осъдиха на три години затвор рецидивист, ограбил със сила болен старец

Крими

09-04-2019, 14:21

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Парите били от пенсията на дядото

По обвинение на Окръжна прокуратура – Габрово осъдиха на три години лишаване от свобода рецидивист за извършен грабеж на пари от възрастен мъж.

Обвиняемият С. И. е признат за виновен за това, че на 05.04.2018 г. около 11,30 часа в гр.Габрово на бул.“Столетов“ в близост до разклона за връх Шипка при условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – сумата от 120 лв. от владението на И. М. с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – блъснал тялото на пострадалия, който паднал на земята, притиснал го с ръка към земята и взел от джоб на якето парите му.

На 05.04.2018 г. обвиняемият, заедно с още трима мъже, тръгнали сутринта от с.Върбовка с лек автомобил,  за да търсят работа, като предлагали ремонт на покриви и поставяне на изолации. Минавайки през различни населени места, около 11,00 – 11,30 часа спрели в гр.Габрово. Обвиняемият слязъл от колата и тръгнал сам да търси работа, уговаряйки живущи в района да им извърши ремонт. В двора на една от къщата видял мъж и го попитал желае ли ремонт на покрива. Докато разговаряли, покрай тях минал пострадалият, който спрял пред къщата, бръкнал в десния джоб на якето си, за да извади кутия цигари. В този джоб се намирали и банкноти от взета същия ден пенсия. Пострадалият поседял при тях около 2 -3 минути и отново тръгнал, придвижвайки се бавно, поради заболяване. Обвиняемият веднага тръгнал с възрастния мъж, като го хванал с ръка. Вървейки, обвиняемият предложил да прави ремонт на покрив на къщата на пострадалия, но когато стигнали разклона за вр. Шипка, изведнъж го блъснал в храсти. Пострадалият паднал на земята, а обвиняемият се навел и го притискал към земята, бръкнал в джоба на якето и му взел парите. След това тичешком се върнал при групата, качил се в автомобила и потеглили и напуснали града. Обвиняемият е осъждан.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)