Прокурорската колегия на ВСС единодушно избра Таня Недкова за шеф на Апелативната прокуратура

Животът

10-04-2019, 15:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Недкова има 27 години юридически стаж

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, единодушно избра Таня Недкова за административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.

Прокурор Таня Недкова има над 27 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Завършила е юридическо образование в СУ „ Св. Климент Охридски“. В органите на съдебната власт работи от 1990 г. Заемала е последователно длъжността младши прокурор в Окръжна прокуратура – В. Търново  и младши прокурор в Районна прокуратура – Г. Оряховица. От 1991 г. е изпълнявала длъжността прокурор в РП- Г. Оряховица. От 1992г . до 1996 е  била районен прокурор на РП- Г. Оряховица. За периода от 1998 г. до 2009 г. е изпълнявала длъжността окръжен прокурор на ОП-В. Търново. От 2009 г е прокурор в Апелативна прокуратура – В. Търново, като от 2017 г. е заместник апелативен прокурор, а от октомври 2018 г. е изпълняващ функциите на административен ръководител – апелативен прокурор на същата прокуратура.

Становището на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия на ВСС е, че „ отлично подготвен, компетентен и квалифициран магистрат“, „доказала отличната си правна подготовка и умения за работа, както в своята пряка дейност като магистрат, така и в създаваната от нея ефективна организация на работа в колективите, които е ръководили през годините.“

При изслушването на Таня Недкова, членовете на ВСС подчертаха, че тя е „пример за кариерно израстване като прокурор и административен ръководител, отличен професионалист, който се ползва с авторитет сред колегите си“, и единодушно подкрепиха нейната кандидатура за административен ръководител – апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов