Зам.- областният управител инж. Детелина Борисова уважи откриването на Месеца на кариерното ориентиране

Мисия

10-04-2019, 17:30

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя приветства организаторите и участниците и пожела успех на инициативата

Заместник - областният управител инж. Детелина Борисова уважи откриването на Месеца на кариерното ориентиране във Велико Търново. Тя приветства организаторите и участниците и пожела успех на инициативата. 
"Приемете моите най-искрени поздравления по повод отриването на Месец на кариерното ориентиране под мотото „Избирам моето бъдеще“ ! Интересът към различните професии трябва да се провокира по атрактивен начин у децата. Пред нас, като държавници и родители стои един  дълъг и сложен процес, в който всички ние имаме своята роля. Една от задачите ни е да разкрием потенциала, който притежава Област Велико Търново, за да дадем повече възможности за развитие и избор на бъдеща професия на завършващите  училище и университет. Приветствам усилията, които се полагат в тази насока и давам своята подкрепа за всички инициативи, насочени към младите хора и тяхното бъдеще в  региона", каза заместник областният управител.
Инициативата ще се проведе през месеците април и май и ще запознае учениците с различните професии, ще се провеждат викторини, конкурси, състезания и  други инициативи, подпомагащи избора на професия. 
На откриването присъстваха и началникът на Регионално управление на образованието инж. Розалия Личева, Пенка Игнатова директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" в Община Велико Търново, експерти от образователната сфера и седмокласници от великотърновските училища. 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)