Кметът на Габрово разпореди събаряне на общински сгради, в които има опасност от самонастаняване

Животът

11-04-2019, 12:49

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта е предприемането на мерки за опазването на обществения ред и мир

Кметът на Габрово Таня Христова разпореди незабавно да бъдат съборени общински сгради, предвидени за премахване, в които съществува опасност от самонастаняване. 

Във връзка с предприемането на мерки за опазването на обществения ред и мир, с които се цели избягване на конфликти и напрежение в местното население, с нарочна заповед от днес е разпредено незабавно да бъдат премахнати общински сгради в града, за които съществуват съмнения същите да бъдат ползвани за самонастаняване или като обекти, върху които да бъде насочено обществено недоволство. Въпросните сгради не се запазват по градоустройствен план и/или са определени за саморушащи се.

 

„Отвратена съм от нападението над служител в търговски обект на 7 април в Габрово. С ограничените правомощия, които законът ми е дал, поисках безкомпромисност по отношение на всички, които си позволяват да нарушават обществения ред в града.

Свиках началниците на Областната дирекция на МВР и Районното управление на МВР в Габрово. Изисках масови проверки по закона за гражданска регистрация и спешни проверки на всички адреси, на които има струпвания на ромски фамилии и хора от криминалния контингент.

Ако се окаже, че силите и средствата на органите на реда в Габрово не са недостатъчни,  ще поискам допълнителни сили и средства от министъра на вътрешните работи, защото всеки в този град е длъжен да спазва реда и законите на страната.

С нарочна заповед разпоредих на структурите на МВР в Габрово да бъдат предприети конкретни спешни мерки за опазване реда и сигурността в града.” - се казва в официална позиция на кмета Таня Христова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)