Ученици от четири свищовски училища бяха наградени с екскурзия - velikotarnovo.utre.bg

Ученици от четири свищовски училища бяха наградени с екскурзия

12 април 2019, 10:16 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Те посетиха Карлово, Сопот и Калофер от община Свищов

Група учители и ученици от четири свищовски училища участваха в екскурзия с маршрут Карлово-Сопот-Калофер. Екскурзията  е подарък от ръководството на община Свищов във връзка с участието и отличното представяне на учениците в състезанието „Моята България“. Родолюбивото състезание, посветено на Националния празник на Република България – Трети март, се проведе  за четвърта поредна година от отдел „Образование“ и дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов. Отборите, които мериха сили и знания  са от СУ “Николай Катранов“, СУ “Димитър Благоев“, СУ “Цветан Радославов“ и СПГ “Алеко Константинов“.

През първия ден от вълнуващото преживяване групата, ръководена от зам.-кмета на община Свищов Анелия Димитрова, посети Национален музей “Васил Левски“, в гр. Карлово. Освен лични вещи в къщата музей се съхраняват художествени портрети и творби, посветени на Апостола.

Всички останаха много впечатлени от Туристически комплекс “Бухалов хан“- една от емблематичните възрожденски къщи в красивия комплекс “Старинно Карлово“. Бухаловият хан е своеобразен център на съхранените занаяти в града.

По време на втория ден групата се отправи към Сопот и Къща музей „Иван Вазов“. Имаше пешеходна разходка и посещение на Етнографски и занаятчийски център “Сопотски еснаф“, в центъра на града. Там бяха разгледани четири етнографски сбирки.

За радост на всички беше предвидено  и посещение на Национален музей “Христо Ботев“ в гр. Калофер. Учениците с интерес слушаха и участваха в увлекателната беседа.

След края на екскурзията, учениците изразиха своята благодарност към Община Свищов, кмета Генчев и  заместник-кмета Анелия Димитрова за перфектната организация, вниманието и грижите по време на това вълнуващо преживяване.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета