Проверяват ръководството на МВР в Габрово за забавени реакции по случая с побоя

Животът

12-04-2019, 12:16

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ще има дисциплинарни мерки, закани се зам.-министър Ципов

Институциите са недоволни от забавените реакции на полицията в Габрово, които породиха сблъсъци и напрежение след две вечери протести. В тази връзка вече се прави анализ на дейността на ръководството на Областната дирекция на МВР в града във връзка с ескалацията на напрежението в града, съобщи зам.-министър Красимир Ципов.

Ще бъдат взети съответните дисциплинарни мерки, зарече се Ципов.

До протестите, прераснали в насилие и саморазправа в две поредни вечери се стигна, след като трима цигани пребиха продавач в супермаркет.

Протестите бяха отключени, след като полицията пусна побойниците от ареста и ги закопча чак на третия ден, когато вече напрежението ескалира. Анализът на работата на ръководството е разпореден още вчера, уточни зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов пред медиите в парламента, съобщи Канал3.

Имаме забавяне на действията и реакциите на Областната дирекция на МВР, констатира преди това шефът на вътрешната комисия Пламен Нунев, който призова ръководството на МВР да направи в спешен порядък оценка на работата на ръководството на областната дирекция.

Ципов се съгласи, че е имало забавяне.

"Моята оценка е, че има забавяне и поради тази причина сме назначили проверка и искаме да бъде извършен анализ на всички действия, които са били предприети от ОД МВР-Габрово", категоричен беше заместникът на Младен Маринов.

"Имаме данни за провокации", обобщи за снощния сблъсък зам.-министърът на вътрешните работи. По думите на Ципов не е имало външни лица, а само габровци. Протестиращите са били между 800 и 900 души и са се разделили на три лъча, като само от единия лъч са летели бомбички, камъни и димки.

Той призова гражданите в града да запазят спокойствие и да не се поддават на провокации.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов