Ева Майдел: Бъдещето на Европа е в ръцете на гражданите - velikotarnovo.utre.bg

Ева Майдел: Бъдещето на Европа е в ръцете на гражданите

12 април 2019, 12:36 | Мария Христова
  • Снимка:
    пресофис на Ева Майдел

Първото издание на "Democracy Alive" събира всички проевропейски партии

"Дали Европа ще се движи напред към просперитет, или назад към разединение, зависи от всеки един от нас. Съдбата на Европа е в ръцете на гражданите.", заяви председателят на Международното европейско движение Ева Майдел по време на откриващата церемония на най-голямото събиране на проевропейски сили в Европа. "Европа не се нуждае от нова война на ценности. Европа се нуждае от увереността и надеждата, които нашето минало ни дават, че сме способни да преодоляваме кризи и предизвикателства заедно.", добави още Майдел.

Първото издание на "Democracy Alive"  събира всички  проевропейски партии (ЕНП, ПЕС, европейски либерали и зелени), гражданско общество, представители на бизнеса и неправителствения сектор. В продължение на три дни в Тесел (Холандия) европейските граждани имат възможността да се запознаят с политическите платформи за евроизборите, както и директно да задават въпроси към водещи кандидати за председател на Европейската комисия. "Има един ден на всеки 4 или 5 години, в който всички ние сме абсолютно равни и това е в деня на избори. Гласът на всеки един от нас има еднаква тежест и значение за нашето бъдеще.", коментира председателят на международното европейско движение Ева Майдел в отговор на въпрос защо е важно да се гласува.

Сред специалните гости бе главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние, който представи последните развития в отношенията между Обединеното кралство и Европейският съюз. В рамките на "Democracy Alive" се провеждат дискусии и по темите заетост, умения, младежки политики, климатични промени, устойчиво развитие, конкуренция и др. Събитието се излъчва на живо чрез YouTube и европейският информажионен канал Euronews. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета