Премиерът: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка - velikotarnovo.utre.bg

Премиерът: Шефът на полицията в Габрово трябва да подаде оставка

12 април 2019, 15:09 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов, обяви Борисов

Премиерът е категоричен, че ще иска "тежки санкции" за хората, пуснали биячите от Габрово от ареста, съобщи Нова телевизия.

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Имам основателни претенции към шефа на полицията, на дирекцията там. За мен оставката или поемането на отговорност на този директор трябва да е факт. Защото е допуснато месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да е взела мерки. И за едните, и за другите. Полицията трябваше да ми докладва, за да изпратя още 100, 200, 300 полицаи. Като се прибера и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром, извършил престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други органи няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции, щом се прибера". Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод ескалацията на напрежението след побой над продавач в супермаркет в Габрово.

 

"Вече сме 17+1. Това, което стартирахме в София миналата година, Гърция вече е присъединена. Друго - мозъчният тръст на вече 17+1 ще е в София. Подписаха се договори за пристанища, жп линии. Следващата среща ще е в Китай", каза още Борисов след икономическия и търговски форум „16+1“, който е част от Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

 

"С Ципрас и с китайския премиер говорихме сега. По модела на хърватския мост, ще направим подобен от Гърция до Румъния и Сърбия, през България. С Виорика Дънчила сме се разбрали и най-вероятно другата седмица ще направим първи копки на мост от Свищов", обясни още Борисов. И допълни: "Едно птиченце ми подсказва, че Берлинският процес догодина пак ще е в София".

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета