Мъж от Дряновско жали присъда от 12 години затвор за убийство на брат си

Крими

13-04-2019, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От присъдата не са доволни и частните обвинители

Със своя присъда от 22.02.2019 г. по НОХД 11/2019 г. Окръжен съд – Габрово е признал подсъдимия Ивелин А. А. от с. Скалско, общ. Дряново, за виновен в това, че на 01.06.2018 г., около 17.30 ч., в кухненското помещение в къща в с. Скалско, умишлено умъртвил брат си Михаил А. А. от гр. Дряново, използвайки хладно оръжие – ловджийски нож, с което го пробол два пъти в лявата част на гръдния кош и един път в лявата горна част на гърба, като наранил черен и ляв бял дроб на пострадалия, прерязал междуребрената артерия и му причинил тежка масивна кръвозагуба и травматично – хеморагичен шок, довели до смъртта на пострадалия, поради което го осъдил на 12 години лишаване от свобода.

 

Със същата присъда признал подсъдимия за виновен и в това, че по същото време и място, се заканил на майка си Айше М. А. с убийство (при убийството на брат си и заявил „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочил към нея нож и след убийството я попитал „Искаш ли и теб да наръгам“ и замахнал към нея с мотика без да я удря) и това заканване е възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му, поради което го осъдил на 3 години и 4 месеца за това деяние.

На основание чл. 23 ал. 1 от Наказателния кодекс определил едно общо наказание, което подсъдимият да изтърпи, а именно 12 години лишаване от свобода при строг режим.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивни жалби от подсъдимия и частните обвинители.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов