700 души подкрепиха с подписите си предложението на габровския кмет глобата да се замени с наказателен труд - velikotarnovo.utre.bg

700 души подкрепиха с подписите си предложението на габровския кмет глобата да се замени с наказателен труд

14 април 2019, 12:09 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Подписката ще продължи и ще бъде изпратена до компетентните институции

 „Благодаря на габровци, за това че чуха призива за здрав разум, въпреки опитите за провокация! Огромната част от хората протестираха мирно и аз се отнасям с респект към техните искания. Нито едно искане, нито едни призив няма да остане нечут!

Всичко, което е в компетенциите ми като кмет ще го направя, а за останалото лично ще се погрижа да достигне до институциите, които имат роля в този процес.

Благодаря на органите на МВР, за това че за пореден ден гарантират реда и спокойствието в нашия град!“, каза кметът на Габрово Таня Христова на извънреден брифинг днес.

Близо 700 подписа бяха събрани само за няколко часа по време на протеста в подкрепата на предложението на Община Габрово за замяна на наказанието „глоба“ с „наказателен труд“. Предложението е продиктувано от факта, че в множество случаи налаганото наказание „глоба“ не се изпълнява и така се създава трайно усещане за безнаказаност и липса на отговорност за извършени и установени административни нарушения.


Подписката ще продължи и ще бъде изпратена до компетентните институции - Народното събрание, Министерски съвет, НСОРБ, Президента на страната и Омбудсмана.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета