Студенти по география на ВТУ с награди от национален конкурс

Животът

14-04-2019, 17:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повече от 130 есета на ученици и студенти участваха в надпреварата

Студенти от Катедра „География” на два факултета – Исторически и Филологически на Великотърновския университет доказаха избора да учат в най - добрия университет и ролята им на млади хора по екзистенциалните въпроси за живота, географията, любовта към знанието и Периодичната система в национален конкурс за есе. Националният конкурс е посветен на интегративното единство между училищни учебни предмети – география, физика, химия и др.

 

2019 г. е обявена за година на Периодичната система на Д. И. Менделеев. За поредна година Съюза на физиците в България и Министерството на образованието и науката провеждат научен форум, посветен на въпросите по физика във Велико Търново. 47 –та Национална конференция по въпросите на обучението по физика на тема „Интегрален подход в обучението по физика“ се проведе в НВУ „Васил Левски” със съдействието на Агенция за ядрено регулиране и Фондация „Еврика”, и съорганизатори „АЕЦ Козлодуй, НВУ „Васил Левски“ – гр. Велико Търново и Община Велико Търново, РУО – Велико Търново.

 

Управителният съвет на съюза на физиците в България, във връзка с отбелязване на годината на Периодичната система на Менделеев, обяви конкурс за есета за ученици и студенти на тема „Периодичната система на Д. И. Менделеев” с допълнителни подтеми: Същност и значение на Периодичния закон на химичните елементи, открит от Менделеев; Философски изводи на Менделеев в областта на теорията на познанието; Менделеев като преподавател; Интересни факти, свързани с откритието на някои елементи и др.

В конкурса участие взеха ученици и студенти от София, Елин Пелин, Видин, Велико Търново, Габрово, Дряново, Русе, Пловдив, Асеновград, Чепеларе, Раднево, Стара Загора, Бургас, Петрич, с. Долно Камарци и др. населени места в страната. Повече от 130 есета на ученици и студенти участваха в конкурса и бяха оценени от научно жури с председател проф. д.фз.н. Никола Балабанов.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов