Атрактивни събития предлага на великотърновци изложението „Културен туризъм”

Мисия

15-04-2019, 10:18

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сред тях са изложби, концерти, танцови изпълнения и филми от цял свят

Атрактивни събития, изложби, пътешествия и приключения на голям екран очакват участниците и гостите на шестнадесетото издание на Международно туристическо изложение „Културен туризъм“-Велико Търново.

От 16 до 18 април за първи път на голям LED екран пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“, където ще е борсата, ще могат да се видят най-новите и най-интересните туристически рекламни продукции, състезаващи се в Международния тур филм фест – България „На източния бряг на Европа". Филмите ще се редуват с концерти и танцови изпълнения – една културна вихрушка, ярка, цветна и забавна. С артистични изпълнения на откритата сцена ще гостува Бизнесцентърът в Монтана, а за запленените от българските фолклорни ритми ще има народни танци и хоротеки.

Бродираният свят на Странджа и Сакар ще бъде показан в изложбата от шевици на Петрана Атанасова. Единствената представителка от Бургаска област в някогашната Задруга на майсторите ще покаже най-добрите 40 експоната с ръчна бродерия от своите над 500 творби, в която са вплетени мотиви от родния и край.

Едно пътуване назад в миналото, потапяне в пъстротата, вкуса и аромата на живота през средните векове ще предложи на изложението Национално дружество „Традиция“ - клон Велико Търново. Реконструкториите ще промотират предстоящия през юни на крепостта Царевец  Международен фестивал „Вкусът на Средновековието“ а любопитните ще могат да опитат сладките на радостта по рецептата на Хилдегард фон Бинген отпреди 800 години и да се запознаят с българската и европейска кулинарна история.

За първи път на борсата „Културен туризъм“ ще гостува НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“. Академията ще предлага консултации и кандидатстудентски материали и ще стартира от Велико Търново инициативата „Учи в България, завладей света!“ срещу интелектуалната емиграция на младите българи с  музикалния спектакъл „Вечер на Гласа“.

Общини и музеи от страната, посолствата на Азербайджан, Виетнам, Индонезия, Палестина, Република Южна Африка, Китайският културен център, туристическият информационен център от сръбския Димитровград, различни сдружения и туристически организации ще се включат в международната туристическа борса във Велико Търново.

Единственият специализиран форум за културен туризъм на Балканите се организира, по инициатива на Община Велико Търново, от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ със съдействието на Министерството на туризма  на Република България

Официалното откриване на XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“-Велико Търново ще е в 11,00 ч. на 18 април 2019 г.  на откритата сцена пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

Още за предстоящото издание на форума и програма може да намерите на https://culturaltourism.info/

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)