Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

Животът

15-04-2019, 10:34

Снимка:

ОИЦ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В инициативата могат да се включат младежи и ученици на възраст от 14 до 18 г. от всички училища

От днес до 23 май 2019 г. Областен информационен център – Велико Търново ще проведе в региона онлайн конкурс за млади предприемачи под надслов „Имам бизнес идея!“. В инициативата могат да се включат младежи и ученици на възраст от 14 до 18 г. от всички училища във Великотърновска област.

Онлайн конкурсът ще се проведе във Facebook съгласно Регламент, като за участие е необходимо да се попълни  Декларация за участие и до 12 май 2019 г. към специално създадено FB събитие в социалната мрежа да се изпрати видеоклип, като съобщение в Мessenger. Един участник може да участва само веднъж, с публикуването на един видеоклип с продължителност до 2 минути.

От 13 май 2019 г. видеоклиповете ще станат публични във Facebook и ще започне гласуването за тях, чрез събиране на харесвания (лайкове), като ще се отчитат само реални лайкове на клиповете в събитието. Харесванията, получени на страници, различни от тази на събитието, няма да бъдат отчетени.

На 23 май 2019 г. гласуването ще бъде прекратено и след преброяване на гласовете ще се обявят 10-те финалиста, от които първите двамата ще са победители. Окончателните резултати за региона ще бъдат обявени в края на май на Facebook страницата на Областен информационен център – Велико Търново, в създаденото за конкурса събитие „Имам бизнес идея!“, както и в Единния информационен портал за ЕСИФ www.eufunds.bg. 

В срок до 28 май 2019 г. екипът на Областният информационен център ще се свърже с победителите, като първите 10 участника от Великотърновска област, събрали най-много харесвания (лайкове) ще получат като награда спийкъри. Двамата първи участници с най-голям брой харесвания ще бъдат наградени с пътуване до София и посещение в „София Тех Парк“, където ще участват в специално организирано събитие и среща с официални лица и представители на бизнеса. Самото събитие е предвидено да се състои на 1 юни 2019 г.

Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея!“ се организира от дирекция „Централно координационно звено“ в администрацията на Министерски съвет и е Обща инициатива на Мрежата от 27 Областни информационни центрове в страната. Проявата се явява и част от ежегодната инициатива на Европейската комисия „Европа в моя регион“ 2019 г.

 

FB събитие: „Онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“: https://www.facebook.com/events/2150405175180251/

Регламента на Конкурса: https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Reglament_konkurs_2019.pdf

Декларация за участие: https://www.eufunds.bg/sites/default/files/uploads/eip/docs/2019-04/Deklaracia%20za%20informirano%20suglasie.pdf

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов