Представят сборник с доклади за развитието на занаятите и индустрията в България през ХІХ-ХХІ в. и приносът на Габрово

Велико Търново Лайф

17-04-2019, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изданието съдържа 31 доклада

Днес от 14.00 часа в Регионален исторически музей – Габрово ще бъде представен том VI на сборника „Известия на РИМ-Габрово“, с доклади от Националната научна конференция „Развитието на занаятите и индустрията в България през ХІХ-ХХІ в. и приносът на Габрово”, организирана от Регионален исторически музей – Габрово, Институт за исторически изследвания при Българска академия на науките и Етнографски музей на открито „Етър”. 

Това е първото научно реферирано издание на РИМ – Габрово, с научни рецензенти на проф. д-р Евгения Калинова и доц. д-р Сашка Миланова. Сборникът съдържа 31 доклада и ще бъде представен от научния ръководител на конференцията проф. д-р Илияна Марчева от Института за исторически изследвания при БАН.

Националната научна конференция  „Развитието на занаятите и индустрията в България през ХІХ-ХХІ в. и приносът на Габрово”, се проведе на 26 – 27 април 2018 г. в Регионален исторически музей – Габрово. Форумът беше посветен на 135 години от началото на музейното дело в Габрово, на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и на включването на Габрово в мрежата на Творческите градове на ЮНЕСКО.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)