Междуведомствената комисия, сформирана заради ситуацията в Габрово, започна работа

Животът

17-04-2019, 13:58

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя ще предложи промяна в общинските наредби и в социалното подпомагане

Междуведомствената работна група към Общински съвет - Габрово започна работа. Тя се състои от представители на различни структури на Община Габрово, Дирекция социално подпомагане, Бюро по труда и Регионално управление на образованието и беше сформирана във връзка със събитията от последните дни в Габрово.

Групата направи анализ на проблемите и набеляза основни задачи, като се фокусира в няколко направления: да изготви предложение за промяна на наредбите, приети от Общински съвет – Габрово, както и предложение до Министерски съвет и Народното събрание за промени в сферите на социалното подпомагане, образованието и други, свързани с интеграцията на малцинствените групи, да инициира законодателни промени в областта на административно-наказателното и наказателно производство за въвеждане на по-ефективни мерки и наказания.

Всяка от институциите пое ангажимент да даде конкретни предложения в своята сфера, като започне първо от своите правомощия и посочи къде местните наредби могат да бъдат подобрени, в кои сфери е необходим по-засилен контрол, по-добра комуникация между институциите или промяна в правомощията.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)