Педагози обсъждат в Арбанаси социалната интеграция в образованието

Мисия

17-04-2019, 17:17

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът бе открит от зам.-министър Деница Сачева и областния управител проф. Любомира Попова

Областният управител проф. д-р Любомира Попова и заместник министърът на образованието и науката Деница Сачева  откриха седмата национална конференция за социална интеграция в образованието. Форумът се провежда в Арбанаси и е организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". 
"Ние, областните управители имаме сериозен ангажимент да създадем координационни центрове за обхват на учениците и тяхното задържане в училище, но си мисля, че със съвместни усилия може да не стигаме да този механизъм. Работата ни трябва да бъде такава, че да не се налага да издирваме децата  по домовете им, а  така да запалим искрицата на знанието във всяко дете, за да идва с желание в училище. Да направим така, че децата да изразят своето вродено любопитство към знанието и да ги мотивираме да се справят успешно с предизвикателствата. За да се справим с този проблем, по обхващане на децата, трябва да работим всички заедно, с много добра координация между институциите", каза областният управител при откриването на срещата.
В дискусиите участват близо 200 училищни директори от мрежата "Всеки ученик ще бъде отличник". По време на конференцията ще бъдат представени успешни модели за образователна интеграция, ще се обсъжда и как да бъдат насърчени от просветното министерство и общините процесите на десегрегация. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов