Съдят мъж, запалил умишлено апартамент във Велико Търново

Крими

18-04-2019, 14:30

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Подпалвачът вече има криминално минало

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за палеж на чужд апартамент.

Обвинението срещу Г. С. е за това, че на 30.03.2018 г. в гр. В. Търново запалил чуждо имущество със значителна стойност - апартамент, собственост на В. П. и К. Х., и намиращите се в него вещи– имущество на обща стойност 40 565,00 лева, като за същите са последвали вреди на обща стойност 2070,94 лева, в резултат на унищожаване и повреждане на имуществото /от  повреждането на апартамента – опушени стени, таван и под, както и изгорял паркет, унищожени стъкла на прозорец и балконска врата, обгоряла дограма на прозорец, обгоряла, напукана и нападала мазилка по стени и таван –щети на обща стойност 1905,94 лева и от унищожаване на движими вещи – диван, фотьойл, юрган и дунапрен, всички на обща стойност 165 лева.

Обвиняемият е осъждан. Г.С. бил във влошени отношения с бившия  съпруг на едната пострадала -Д.Х.

На 30.03.2018 г. през деня, обвиняемият бил в гр. В. Търново и употребил алкохол. Около 18,00 часа тръгнал да се прибира и минал покрай дома на пострадалите. Решил да влезе вътре и да набие Д. Х. Качил се на първия етаж в блока и безпроблемно влязъл в жилището на пострадалите през входната врата, която не се заключвала. След като обиколил всички помещения и не открил никой, се ядосал. Взел решение да запали апартамента и по този начин да отмъсти на Д.Х., за който знаел, че живее там. Влязъл в едната спалня и със запалка запалил юрган, който започнал да гори. По същия начин подпалил в хола дамаската на фотьойла и  в кухнята – дивана. След това си тръгнал.

Възникналият пожар бил забелязан от съседи, които позвънили на телефон 112. Единствено благодарение на своевременните действия на пожарникарите било спряно разпространението на пожара.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов