Малчуганите в Свищов се радват на изцяло обновена детска площадка

Велико Търново Лайф

18-04-2019, 15:01

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изцяло са подменени настилката и всички уреди

Цялостен ремонт беше направен на детската площадка, намираща се на пл. „Алеко“, непосредствено до сградата на община Свищов. Площадката е една от най-използваните за детски игри, а амортизиралото ѝ състояние наложи да бъде ремонтирана и пригодена за безопасно, и рационално използване от малчуганите.

Изцяло е подменена настилката, подменени са всички уреди с много по-модерни и с по-голям интензитет на ползване, поради високата посещаемост е увеличен и броят на люлките. Подменено е осветлението, подновен е пясъчникът и е изградено видеонаблюдение, с което да се гарантира безопасността на децата.

„Поставени са нови кошчета за боклук с екологична насоченост /синьо, жълто и зелено/, с което да можем да приобщаваме децата да знаят, какъв вид отпадък, в кой цвят кошче за боклук се изхвърля.“, подчерта през местни журналисти кметът на града Генчо Генчев. „Малко се забави изработката на чешмата, но се надявам до края на месеца да пристигне и да можем да я монтираме на мястото на старата, която за съжаление беше счупена при вандалска проява.“, добави още той.

Детската площадка в централната част на града е поредната обновена от община Свищов. Преди нея бяха обновени площадките за игра на ул. „Средна гора“ и ул. „Петко Р. Славейков“, на пл. „Велешана“, срещу сградата Районното управление,  на местността „Паметниците“ и в някои населени места.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов