Две състезателки от Елена станаха шампионки по борба

Спорт

18-04-2019, 16:13

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Техен треньор е Недялко Петров

Цветелина Дренчева и Антоанета Маринова, състезателки от клуба по борба „Дан Колов“ в Елена, с треньор Недялко Петров, отново  станаха шампионки, този път на държавния лично-отборен шампионат по борба за момичета и кадетки, който се проведе в Бургас.

Цветелина се състезава за първа година във възрастовата група на момичетата и е най-малката по години сред тях. На турнира в морския град, в категория до 36 кг, тя победи всичките си противници с туш, няма загубена техническа точка и заслужено спечели златен медал.

Антоанета Маринова спечели шампионската титла при кадетките в категория до 40 кг. Отскоро тя е включена в  националния отбор по свободна борба за кадетки. Предстои й участие с националите на международен турнир в Румъния, европейско първенство в Италия и световно в България. И двете борбени момичета учат в СУ „Иван Момчилов“ в Елена.

На държавния шампионат по борба в Сливен Божидар Добрев  и Берке Алкин станаха бронзови медалисти. В своята категория, до 32 кг, Берке е шампион на турнира в Лозница и грабна отличието за най-техничен състезател.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов