Форум „Успешна кариера в България“ проведе ВТУ

Животът

19-04-2019, 08:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обсъдиха потребността от работни места и необходимите компетенции на бъдещите служители

В Стопанския факултет на Великотърновския университет се проведе форум на тема „Успешна кариера в България“. Форумът включва среща с представители на бизнеса и институции по въпросите, свързани с потребността от работни места и необходимите компетенции на бъдещите служители. 
Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов откри срещата и приветства гостите. „Много ми е приятно да открия този студентски форум. Той е доказателство, че има надежда за успех на младите хора в България.Днес тук на едно място сме се събрали академичната общност, общинската и областната администрация, бизнесът, което е гаранция за успеха на това голямо събитие. Учете, бъдете активни, грабвайте възможностите, доказвайте, че сте успешни, и търсете своето място на пазара на труда. Ежедневно работим, за да направим университета европейски, а не нашите деца да заминават и да учат в Европа. Успешната кариера е резултат от протегнатата ръка между образованието и бизнеса. Правим нашите учебни планове заедно с работодателите, за да имате учебни стажове и да сте конкурентни на пазара на труда, след като завършите. Великотърновският университет стои зад вас! Пожелавам успех на форума!“, каза в приветствието си проф. Хр. Бонджолов. 
Потребителите на кадри, участващи във форума, предоставиха информация на студентите за свободните работни места в представляваните от тях организации, а така също посочиха какви очаквания имат към тях по отношение на притежаваните компетентности. Бяха представени и последните резултати от проучването на потребността от работна сила за следващите три години, проведено от Агенцията по заетостта сред работодателите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов