Технологичен кабинет по природни науки откриха в СУ „Георги Измирлиев“

Мисия

19-04-2019, 09:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лентата преряза и един от най-дългогодишните директори на Гимназията Емил Попов

Модерен кабинет по природни науки, оборудван с най-новите технологии в сферата на образованието откриха в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Лентата на новия кабинет прерязаха един от най-дългогодишните директори на Гимназията Емил Попов, заедно със сегашната директорка Криси Аврамова, заместник-кмета Йорданка Кушева, представители на РУО на МОН и на Обществения съвет на училището. На откриването присъстваха бивши директори, учители и служители, които имаха възможност отново да се потопят в училищната атмосфера. 

„Благодаря ви, че запазихте и развивате нашето училище. Все така се грижете за името на Гимназията”, каза Емил Попов. „Поздравявам ви, че успявате да съхранявате традициите на училището“, обърна се към ръководството заместник-кметът Йорданка Кушева. „Щастлива съм, че нашите ученици вече имат този модерен кабинет, в който с помощта на новите технологии да изучават природни науки и математика. Радвам се, че успяхме да го направим със средства от училищния бюджет“, сподели при откриването директорът Криси Аврамова.

След като лентата бе прерязана, ученици от 9 „б” с профил „Природни науки” демонстрираха възможностите на новите технологии, с които разполага кабинетът – интерактивен дисплей, който ще помага за обучението по математика, химия, физика и биология. Все още не сме разучили всичките му възможности, но това е нещо качествено ново в образованието. Стига децата да искат да учат, имат на разположение най-модерната технология, обясниха домакините.

Кабинетът е оборудван със средства от училищния бюджет – 20 000 лева и с помощта на националната програма на МОН за съвременна образователна среда. Той допълва лабораторията по природни науки, която бе обновена миналата година.

СУ „Георги Измирлиев” кандидатства за иновативно училище с въвеждането на нов учебен предмет – Дигитални природни науки. Затова се оборудва и новия технологичен кабинет. Новият предмет ще обвърже природните науки с информационните технологии. Първи ще започнат обучение по него бъдещите 9 „б” и 10 „б”, които са профилирани към природните науки. Курсът на обучение по предмета е до 12 клас.

Откриването на новия кабинет е само един от акцентите в богатата програма за отбелязване на 160-та годишнина на СУ „Георги Измирлиев“, която продължава повече от месец.

След като бе открит кабинета, програмата продължи с концерт в двора на училището. Освен изпълненията на младите таланти на Гимназията, по време на концерта директорът Криси Аврамова връчи грамоти на ученици, завоювали призови места и отличия в конкурси, състезания и олимпиади в различни области.

Снощи в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ беше открита традиционната училищна изложба с творби на учениците от СУ „Георги Измирлиев“. Със свои творби участваха ученици от V до Х клас.

Кулминацията на празничните „Измирлиеви дни“, посветени на 160-та годишнина от създаването на Първото светско класно училище в града е днес с голям празничен концерт в Зала 1 на Общината.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов