„Пепеляшка“ идва на сцената на Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

19-04-2019, 12:49

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът за съботните спектакли се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, утре от 11.00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на  Държавен куклен театър – Русе „Пепеляшка“.  Любимото заглавие от афиша на русенските кукленици ще бъде представено за ценителите на театралното изкуство и на търновска сцена. Едноименната приказка на Шарл Перо е драматизирана от Джанан Каба. Постановката е на режисьора Александър Илиев, а сценографията и куклите – на Свила Величкова. Музикалната картина е дело на Александър Илиев. Популярната история разказват актьорите Теменуга Хараланова, Петя Венелинова и Мартин Маринов.

Вечната приказка е за красотата на приказния дворец, към който всички се стремим, за историята на бедното сираче, успяло да надживее злобата на своята мащеха и доведената си сестра... Малките зрители ще бъдат активни участници в действието. Те ще помогнат на Пепеляшка да събере зрънцата, те ще я заведат в двореца, те ще са гостите на бала... И добротата накрая отново ще възтържествува – и на сцената, и в детските души. Какъв би бил смисълът на живота, ако децата не превръщат своите мечти в реалност?

Приказка, която докосва мечтите, която сбъдва желанията, която ни дава надежда, че винаги най-доброто предстои ! Приказка, в която Доброто и Злото си обявяват съревнование, а кой ли ще победи?...  Приказка без възраст, защото децата и техните родители искат отново и отново да преживяват трогателната история на бедната Пепеляшка… И така – рано или късно побеждават добротата, красотата и любовта.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)