Свищовски ученици и учители участваха в среща по програма Еразъм + в Турция - velikotarnovo.utre.bg

Свищовски ученици и учители участваха в среща по програма Еразъм + в Турция

19 април 2019, 13:51 | Мария Христова
  • Снимка:
    СУ "Николай Катранов"

Темата на срещата беше „Традиционна турска храна, игри, песни и танци”

Шест петокласници: Ивайло Йорданов, Илиян Петров, Красен Ангелов, Алекс Йорданов, Георги Кулчев и Людмил Спиров, и три учителки:  Силвия Александрова, Оля Михова и Валентина Христова, участваха в първата ученическа среща по проект „Да се учим и да станем по- културни”, по програма „Еразъм +“ в град Адана, Турция.   

Темата на срещата беше „Традиционна турска храна, игри, песни и танци”. Нашите ученици, заедно с учениците от Румъния и Италия, бяха  посрещнати от домакините с колоритна програма от песни и танци.

През  целия си престой в Адана нашите ученици участваха в  различни дейности като приготвянето на  местна храна, в изработването на рамки, в изучаването на песни и танци, в язденето на коне, стреляне с лък и други. Учениците показаха на турските деца своите умения в игра на народна топка и в други традиционни български игри.

На финалното тържество присъстваха директори на всички големи училища в Адана и началникът на образованието в турския град.  На тази среща свищовските ученици получиха сертификати и бяха наградени с медали за отлично представяне във всички мероприятия.

СУ „Николай Катранов“ в град Свищов ще бъде домакин на втората ученическа среща по проекта. На нея ще бъдат представени драматизации на приказки от четирите страни, уроци на български и английски език,  организирни игри с познавателна цел.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета