Удостоиха пътешественика Симеон Идакиев с голямата индивидуална награда на изложението „Културен туризъм”

Мисия

19-04-2019, 18:48

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът Даниел Панов награди общините Разград и Стара Загора за атрактивно и ефективно управление на туристически продукт

Днес в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” бяха връчени за 16-та поредна година наградите на Международното изложение „Културен туризъм”, организирано и домакинствано от община Велико Търново.

Най-престижното индивидуално отличие беше присъдено на Симеон Идакиев – пътешественикът, обиколил над 160 държави и направил над 400 филма. Идакиев е в телевизионния и радио ефир от 50 години, а днес не успя да получи лично наградата си, защото представя новата си книга в Стара Загора.

 

Кметът домакин на мащабното изложение инж. Даниел Панов връчи награда на община Разград за най-атрактивно представяне на туристическа дестинация. „Останах впечатлена от организацията на Международното изложение. 16 години са признак на устойчивост и пожелавам все така да работите за популяризирането на българските общини.” – каза представителката на община Разград.

За ефективно управление на комплексен туристически продукт инж. Панов награди община Стара Загора.

„Радвам се, че над 30% от българските общини взеха участие в 16-то издание на изложението „Международен туризъм” тази година. Благодаря на всички тях, защото това изложение винаги съм го чувствал като празник и винаги ще помня как го създадохме. Следващата година трябва да е годината на фестивалните прояви на изложението, защото така показваме своята идентичност и я съхраняваме.” – подчерта Даниел Панов.

 

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти в лицето на Ирина Найденова връчи ежегодната си награда „Асеневци” на община Кюстендил. Получи я лично кметът Петър Паунов, който сподели : „Това е трогателна награда за скромния труд на нашия екип, но ние сме длъжни да работим, когато живеем в черешовия рай на Европа и сред картините на Владимир Димитров – Майстора.”

 

Доц. Д-р Соня Алексиева, кат председател на журито, връчи наградите в конкурса „Чети и пътувай”. Големите призове тук получиха Общински институт Пловдив за „Празник на Стария град, Момчил Цветанов за книгата си „Планините на България” и Общинско предприятие „Туризъм” – София за китайската версия на сайта си. Поощрителни награди от конкурса бяха връчени на Фестивала на чипровския килим, на музея в Панагюрище за юбилейния му албум и на Боряна Рангелова – Клайн за сайта fest.bg.com.

 

В категорията за най-ефективни рубрики и публикации призът получи БНТ – Варна.

 

Наградата за дебют на Международното изложение „Културен туризъм” отиде в община Перущица. Тя бе връчена от управителя на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов” Борислав Ангелов. Агенцията получи овации заради отказа си от етични съображения щандът и да не участва в класирането.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов