Почетен знак на Община Горна Оряховица получи СУ „Георги Измирлиев“ за 160-та годишнина

Мисия

20-04-2019, 11:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Отличието бе връчено на директора Криси Аврамова

Кметът инж. Добромир Добрев удостои с почетен знак на Общината СУ „Георги Измирлиев“ по повод 160-та годишнина на учебното заведение. Отличието бе връчено на директора Криси Аврамова по време на празничния концерт в Зала 1 на Общината. „Днес е празник за учители, ученици и родители, празник за нашия град. Към този ден са съпричастни всички, за които стремежът към знание е състояние и потребност на духа. Това е ден на почит и признателност към онези ентусиасти, поставили началото на 160-годишното горнооряховско училище и вградили в основите своите мечти и надежди, каза при връчване на отличието инж. Добромир Добрев. Не само радост, но и гордост трябва да ни спохожда. Защото след 160 години не сме предали идеите и не сме излъгали надеждите на тези, които с много вяра, обич и ентусиазъм положиха основите на едно българско просветно огнище, обърна се към всички присъстващи директорът на училището Криси Аврамова. Празничното настроение с колектива на СУ „Георги Измирлиев“ сподели заместник-кметът Йорданка Кушева, началникът на РУО на МОН – Велико Търново инж. Розалия Личева, бивши директори, учители, ученици и родители.

Повече от два часа продължиха изпълненията на младите таланти от Гимназията и на гост-изпълнителите. Зареждащо начало на празничния концерт дадоха музикантите от бенда на СУ „Емилиян Станев“ от старата столица. След тях на сцената излезе един бивш възпитаник на училището – актьорът Христо Узунов, който с неподражаемият си глас, заради който бе удостоен с наградата „Икар“, направи своеобразна разходка в миналото, настоящето и бъдещето на Гимназията.

В концертната програма се включиха още Балет „Грация“, ансамбъл „Сидер войвода“, Балет „Калина“, клубовете по спортна акробатика „Акро нова“ и „Джим денс“, детска фолклорна студия „Раховче“, МТ „Алтернатива“, вокална група „Mamma mia“, възпитаници на училището и др. По време на концерта десетокласникът Трифон Йорданов бе удостоен с годишната стипендия на името на Георги Измирлиев за своя принос в издигане на авторитета на училището. Особени аплодисменти имаше и за авторските екипи на филмите „Вкусът на лимона“ и „Гимназията през моите очи“ на училищна тематика.

В края на концерта всички посрещнаха и голямата празнична торта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов