Обучаеми в курс по специална военна подготовка в НВУ „Васил Левски” получиха удостоверения

Животът

20-04-2019, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Курсът се проведе в Центъра за професионално и продължаващо обучение

19 български обучаеми получиха удостоверения за завършен курс по специална военна подготовка в НВУ „Васил Левски”. На ритуала присъстваха директорът на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание”, представители на дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната”, представители на Централно военно окръжие, началникът на Военно окръжие – Русе, началникът на Военно окръжие – Велико Търново.

Бригаден генерал д-р Пламен Богданов, началник на НВУ „Васил Левски”, връчи удостоверенията на обучаемите и ги поздрави по повод успешното завършване на курса. Поздравление поднесе и Иво Антонов, директор на дирекция „Социална политика и политика по военно-патриотично възпитание”, бе прочетен поздравителен адрес от името на началника на Централно военно окръжие.

Курсът се проведе в Центъра за професионално и продължаващо обучение на Националния военен университет „Васил Левски”. В продължение на две седмици курсистите преминаха 72 учебни часа по дисциплини, разпределени в четири модула: тактическа подготовка, огнева подготовка, поддръжка и осигуряване, организация и въоръжение на българската армия.

Първенец на курса е Станимир Стоянов на 27 години от град Бургас. Той бе награден от бригаден генерал д-р Богданов с книгата „Пагони в изпълнителната власт”, а от името на началника на Централното военно окръжие му бе връчена книга за историята на военното окръжие.

Всички курсисти /15 мъже и 4 жени/ са завършили курс по начална военна подготовка и са положили военна клетва. Те притежават различна степен на образование, като част от тях са обучаеми в различни университети. Между курсистите има дипломирани юристи и хора, които се занимават с частен бизнес.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)