В Свищов започва акция за премахване на стари коли от общинските площи

Мисия

21-04-2019, 15:28

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дава се срок от 14 дни на собствениците сами да ги предадат за скрап

Община Свищов напомня на всички собственици доброволно да освободят улици, тротоари, детски площадки, паркинги и други общински площи от излезлите от употреба неправомерно паркирани автомобили (ИУМПС).

Със Заповед на кмета на Община Свищов, съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината, е назначена комисия за извършване на проверки за неправомерно паркирани, излезли от употреба моторни превозни средства, в зелените площи, детските площадки и други терени общинска или държавна собственост.
 
Първата за годината акция за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства, изоставени на общински терени, започват експерти от общинска администрация в Свищов. Според §1, т. 8, б и чл. 46 от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Свищов, собственик на МПС, на което не е заверен знака за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за техническа изправност, в случай, че то се намира върху терен държавна или общинска собственост, е длъжен да го предаде на площадка за събиране и съхраняване или в център за разкомплектоване.

Общината периодично извършва проверки за изоставени автомобили на терени общинска собственост. На всички излезли от употреба МПС се поставят стикери с предписание за премахване на автомобилите в 14-дневен срок. След изтичането на указания срок, кметът на общината издава заповед за принудително премахване и моторните превозни средства се вдигат от фирмата, с която общината има сключен договор, а на собствениците на автомобилите се съставя Акт за установяване на административно нарушение по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов