Двама влизат в затвора за обир на бензиностанция в Лясковец

Крими

22-04-2019, 13:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Апашите се маскирали, пребили служителя и отмъкнали 2 140 лв

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново осъдиха двама за извършен грабеж на бензиностанция.

Съдът е признал за виновни И. П. и С.А. за това, че на 26.06.2018  г. в гр. Лясковец, на територията на бензиностанция, в съучастие отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 2140  лева, собственост на бензиностанцията, като употребили за това сила – двамата влачили, блъскали и удряли в задната част на главата служител на бензиностанцията. По отношение на С. А. грабежа представлява опасен рецидив.

Съдът е осъдил С.А. на две години и девет месеца лишаване от свобода, а на И.П. е наложено наказание от девет месеца лишаване от свобода.

 

Двамата обвиняеми са осъждани и се познавали отдавна. На 25.06.2018 г. срещу 26.06.2018 г.,  около полунощ, двамата били заедно и решили да извършат грабеж, като вземат парите от бензиностанция в гр. Лясковец. Приготвили се, като си поставили ръкавици и шапки, които да прикриват лицата им и тръгнали към бензиностанция. Минали от задната й страна, прескочили металната ограда и се прикрили зад храстите. След като огледали района и се убедили, че наоколо няма хора, влезли в търговското помещение. С.А. веднага се насочил към служителя, ударил го в главата и го съборил на земята, като попитал къде е касата. През това време И.П. влязъл в склада, видял на рафта плик с парите от оборотите и ги взел. Веднага двамата напуснали бензиностанцията, като по-късно си разделили парите.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)