Студенти от ВТУ протестираха срещу партийно вмешателство във вуза - velikotarnovo.utre.bg

Студенти от ВТУ протестираха срещу партийно вмешателство във вуза

22 април 2019, 15:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    ВТУ

Предстоящите избори за ново ръководство нажежиха атмосферата

Протест организира днес група студенти на Великотърновския университет, определили се като независими от всякакви политически, икономически или користни интереси.

„Решихме да се съберем на спонтанна демонстрация-протест пред залата на Академически съвет на университета, за да изразим своето недоволство относно предумишлено провалените избори за допълване на студентската квота в Общото събрание на ВТУ. Протестът ни е насочен срещу поставянето на всички студенти и докторанти на университета под общ знаменател от страна на ръководството на Студентски съвет, което си позволява да говори от тяхно име и да твърди, че те са жертви на репресии и са системно притискани от страна на ръководството на университета. Също така изразяваме острото си несъгласие с откритото партийно вмешателство в университетската автономия и опитите да бъде оказван натиск на най-високо държавно ниво относно съдбините на нашата Алма матер.” – подчерта Боян Събев, студент във ВТУ, специалност Приложна лингвистика - 4 курс.

Протестиращите студенти бяха категорични, че инициативата им днес не цели да оказва никакво влияние или "накланяне на везни" в предстоящите избори за Общо събрание на университета.

Във Великотърновския университет текат скандали, които ще провалят насрочените за 10 май избори за ново ръководство.

 

 Коментари (1)

Потребител
Георги Стойков
ВРЕМЕ Е ВМРО ДА СИ ХОДИ ОТ УНИВЕРСИТЕТА!!!
22 април, 21:41 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета