24 деца отличи Община Горна Оряховица в конкурс за щастието

Мисия

22-04-2019, 15:49

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът инж. Добромир Добрев им пожела да продължават да бъдат позитивни

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Коя е радостта, която ме прави щастлив?“. Конкурсът се организират за четвърта поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с отбелязването на Международния ден на щастието – 20 март. Целта на конкурса е да се фокусира вниманието на младите хора върху положителна мотивация, която осмисля и зарежда деня с щастие.

Участниците в конкурса имаха възможност да проявят творчество в два раздела-литература и изобразително изкуство. 189 ученици от училища в общината представиха общо 193 рисунки и литературни творби. Жури, с председател заместник-кметът Йорданка Кушева, която е и председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отличиха най-добрите художници и литератори.

Авторите на отличените творби получиха наградите си на специална церемония в Гербовата зала на Община Горна Оряховица.

В раздела за литературно творчество са представени 51 творби на 51участници от 3 възрастови групи. Във възрастова група от I до ІV клас, журито е поставило на първо място творбата на Василена Колева – ІV клас от СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е тертокласничката от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Надежда Йорданова, а трети – Никола Станев, който е второкласник в същото училище. С поощрителна награда журито е отличило творбата на третокласничката Цветелина Райкова, която също е възпитаник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

При литераторите от V до VII клас на първо място е Росен Николов от VІ клас на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Негови подгласници, съответно на второ и трето място са седмокласничките Симона Дългичева и Полина Христова от ОУ „Иван Вазов“. Тяхната съученичка Симона Руневска пък е отличена с поощрителна награда.

Във възрастова група от VIII до XII клас на първо място е класирана творбата на десетокласничката Елеонора Добрева от СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е деветокласничката Нелина Векирова от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, а на трето място журито е поставило Надежда Стефанова от Х клас на СУ „Вичо Грънчаров“. С поощрителна награда е отличена творбата на Дарина Михайлова, десетокласничка от същото училище.

В раздела за изобразително изкуство на конкурса участваха 142 рисунки на 138 ученици от три възрастови групи. Във възрастова група от I до ІV клас на първо място е класирана рисунката на първокласничката Хрисия Нешкова от СУ „Вичо Грънчаров“. Втора е четвъртокласничката от същото училище Ивана Николова. На трето място журито е класирало рисунката на четвъртокласника Алекс Карабоев от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Поощрителната награда е за третокласничката от същото училище Кристиана Василева. Във възрастова група от V до VII клас на първо място е класирана рисунката на петокласничката Галена Василева от ОУ „Иван Вазов“. Втора е Милена Атанасова от V клас на СУ Вичо Грънчаров“ и на трето място е седмокласничката Даяна Мутафова от СУ „Георги Измирлиев“. Поощрителна награда в тази възрастова група получава Александър Кольовски от VІІ клас на СУ „Вичо Грънчаров“. При най-големите художници във възрастова група от VІІІ до ХІІ победител е деветокласникът от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ Ибрям Митков. На второ място е Мария Елена Станчева от ІХ клас на СУ „Вичо Грънчаров“. Трети е също възпитаник на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – деветокласникът Горан Пламенов. С поощрителна награда е отличена рисунката на Полина Димитрова от VІІІ клас на СУ „Георги Измирлиев“.

Кметът инж. Добромир Добрев пожела на наградените ученици да продължават да бъдат позитивни в ежедневието си и да предават това на своите приятели. Щастието и доброто са заразни, а вие не спирайте да мечтаете и да следвате все така устремено пътя, който сте си начертали, каза още инж. Добрев и пожела на всички светли великденски празници.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов