Детски риболовен турнир „Хвани и пусни“ ще се проведе за втора поредна година с подкрепата на Ева Майдел

Животът

24-04-2019, 15:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той ще е на езеро „Света гора” на 4 май

Детският риболовен турнир „Хвани и пусни“, който ще се проведе на езеро „Света гора“ на 04.05.2019 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч., ще се осъществи с подкрепата на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел за втора поредна година.

Изискванията към участниците са да бъдат на възраст до 14 г. и задължително да бъдат с придружител – родител/настойник за времето на състезанието. Аксесоарите, с които трябва да се подготви всеки един състезател са директен телескоп (не повече от 5 м.), кеп, живарник, стръв и захранка. Желаещите да се включат в надпреварата могат да заявят своето участие на място в риболовен магазин „Щука“ до 02.05.2019 г.

Инициативата на общинския съветник Деян Хаджийски и Димчо Христов от риболовен магазин „Щука“ е съвместна и цели да се превърне в традиционно събитие, което да поощрява децата да прекарват повече време на открито и да възпита у тях отговорно поведение по отношение на опазване на водните басейни и грижата за запазване на биоразнообразието във водоемите. След приключване на състезателната част, уловената риба ще бъде пусната за зарибяване в река Янтра. Организаторите са подготвили множество награди, както за победителите, така и за всички участници в надпреварата.

„За мен е удоволствие да подкрепя тази инициатива, която популяризира добри практики сред подрастващите като грижа за околната среда и опазване на рибните запаси във водоемите. Насърчаването на отговорно поведение на младите към заобикалящата ги среда допринася за повишаване на активното им участие в обществото и е сигурна стъпка към превръщането им в отговорни граждани“, заяви Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново и подкрепя редица инициативи в областта.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов