Ученичка на Гимназията по туризъм с приз от международен форум - velikotarnovo.utre.bg

Ученичка на Гимназията по туризъм с приз от международен форум

25 април 2019, 08:31 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Иванета Пейкова грабна специалната награда на конкурса "Велики Преслав-история на цял един народ"

Приключи поредното издание на Международния културен форум "Велики Преслав-история на цял един народ". В него са взели участие и ученици от българските училища в чужбина. От над десет държави по света са изпратени художествени и литературни творби - Македония, Сърбия, Молдова, Канада, Казахстан, САЩ, Англия, Испания, Украйна, Италия.

Основната цел на форума е популяризиране и утвърждаване културно-историческото наследство на България и приносът ни за развитието на европейската и световна култура.

Конкурсът бе за ученици от 6 до 19 години, разпределени в три възрастови групи. По регламент направленията бяха литературно творчество /есе; стихотворение/ и художествени творби /живопис, графика/рисунка, скулптура, приложно-декоративни творби и проекти/. Организаторите определиха участието да е само индивидуално.

Със специална награда за стихотворение е удостоена ученичката на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“, Велико Търново – Иванета Пейкова. В нейната възрастова група /15-19г./ и направление – „Литературно творчество“, специалните награди са шест – за трима ученици от България и за трима - от български училища в чужбина.

За пореден път Иванета Пейкова представя достойно града и региона ни.

Учителят, който подготви Иванета, е инж. Славка Проданова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета