420 деца и родители искат спортната площадка в кв. „Колю Фичето” да бъде отворена

Мисия

25-04-2019, 11:24

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Един от протестиращите срещу съоръжението настоя пред местния парламент тя да бъде преместена

420 деца, родители и спортуващи великотърновци са се подписали под искането спортната площадка на ул. „Проф. Илия Янулов” в кв. „Колю Фичето” да бъде отворена за игра. В момента тя е запечатана от РЗИ, след като съдът се произнесе в полза на протестиращи, живеещи в близост до спортното съоръжение.

Един от протестиращите – Делян Генчев, днес поиска от Великотърновския общински съвет за премахне баскетболната и скейтбордната площадки. „Ние няма да сезираме Управляващия орган по проекта, по който тези площадки са изградени, защото иначе тези средства, които Общината трябва да възстанови, ще дойдат от великотърновци. Ние не сме против спорта и против децата. Но искаме тези площадки да се преместят и да ни бъде възстановена зеленината.” – каза от трибуната на местния парламент Генчев.

Галин Ненов представляваще онези 420 души, положили подписите си под искането съоръженията да заработят отново. „Във Велико Търново друга подобна площадка няма. Над 200 души играем баскетбол там, а аз искам да възпитам сина си като спортуващ човек. Подкрепят ни и много спортни клубове. Да не говорим, че в момента децата прескачат оградата, за да играят вътре. Площадката е с шумоизолираща настилка и не разбирам как спортът може да пречи на някого. Ние си спомняме колко пъти живущите там заливаха площадката с боя и катран.” – каза Галин Ненов.

Живущите на няколко пъти изразяваха недоволството си от спортните съоръжения с вандалски методи – седалките и настилката бяха заливани с боя и катран, а съоръженията за скейтборд веднъж осъмнаха с развити болтове и само късмет не доведе до инцидент с дете.

За съжаление, спортните съоръжения на този етап ще останат затворени, заради влязлото в сила съдебно решение.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов