Фирми ще ремонтират за своя сметка тротоари в Севлиево - velikotarnovo.utre.bg

Фирми ще ремонтират за своя сметка тротоари в Севлиево

26 април 2019, 09:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Севлиево

Причината е некачествен първичен ремонт

По време на редовната сесия на Общинския съвет кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов поясни реда, при който се възлагат ремонтните дейности за улиците  и тротоарите на територията на Общината.

За всеки договор е пуска заповед на кмета на Общината за възлагане на инвеститорски контрол на служител от общинската администрация. Инвеститорският контрол се задължава да дава необходимите указания за изпълнението и качеството на работата по договора; подписва документи, свързани с изпълнението на договора и контролира качеството на извършените работи. При некачествено извършени строително-монтажни работи, недостатъците на които не могат да се отстранят или са  извършени с некачествени материали, същите не се заплащат.

Що се касае до текущия ремонт в общината след зимата, д-р Иван Иванов каза, че ремонтът не е приет и фирмите за своя сметка ще го възстановят.



Коментари (1)

Потребител
Любомир
Когато направиш грешка, след това трябва да я поправиш и то за твоя сметка. Това е нормално и така трябва да се действа. За това трябва да се работи със сериозни фирми, тъй като когато нещо не стане като хората, след това хората си го оправят за своя сметка
28 април, 17:00 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета