„Българе” и приятели идват в Търново да покажат „Как ще НИ стигнат американците?“

Мисия

26-04-2019, 13:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Шоуто ще е на 22 май под патронажа на кмета инж. Даниел Панов

В навечерието на празника на българската култура - 24 май, във Велико Търново предстои премиерното представяне на нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа. Спектакълът ще гостува на сцената на Двореца на културата и спорта в старата столица на 22 май, сряда, от 19 часа. Събитието се осъществява под патронажа на кмета инж. Даниел Панов и със съдействието на Община Велико Търново.
Интригуващото музикално-танцово шоу представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни - България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия.
Наред с основния участник - ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, в спектакъла ще участват: триото тенори „Уникалните гласове“, Звезди („Ахат“), прекрасните сопрани от трио „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.
Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.
Спектакълът е създаден от създателя и хореограф на НФА „БЪЛГАРЕ“ Христо Димитров.
С много закачка хумористичното шоу разкрива универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса. Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата - българския. Освен че ще се насладят на изобилие от красива музика, песни и танци в двучасовото представление, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ.
Билети могат да бъдат закупени на касите на Туристическия информационен център и Двореца на културата и спорта, както и в мрежата на Eventim.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов