Благодетели подкрепиха самотни и бездомни хора на Велика събота

Велико Търново Лайф

27-04-2019, 15:27

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се проведе във Велико Търново и Горна Оряховица

Фондация „Дякония и мисия”, бизнесменът Ярослав Матоуш и десетки съмишленици се включиха в благотворителна инициатива в помощ на бездомни и самотни хора от Велико Търново и Горна Оряховица. Членове на Фондацията още в понеделник стоплиха сърцата на самотни и болни възрастни хора, като им занесоха по домовете хранителни продукти. Днес в старата столица и в железничарския град обяд получиха бездомни и самотни хора.

„Благодарим специално за днес на Ани от сладкарници „Неделя”, издателя Митко Николов, на Евгения Бакърджиева и Севдалин Кръстев от Горна Оряховица, на д-р Кънчева-директор на фондацията, Георги Симеонов, Лили Гаманова от София и Вики Тюфекчиева от Велико Търново, както и на всички останали десетки дарители. Бъдете здрави, светъл празник!” – каза Ярослав Матоуш, един от двигателите на благородната инициатива.

Със събраните дарения в навечерието на Великден бяха зарадвани над 50 човека – бездомни, самотни и болни хора. Събраните хранителни продукти достигнаха до нуждаещите се и със съдействието на дирекция „Социално подпомагане“ в Горна Оряховица и Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов