Пореден проект за близо 230 хиляди лева ще реализира община Свищов - velikotarnovo.utre.bg

Пореден проект за близо 230 хиляди лева ще реализира община Свищов

02 май 2019, 13:15 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Предоставя се патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания

Управляващият орган на ОП „Развитие на човешките ресурси” одобри финансиране на община Свищов за реализиране на проект «Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 2».

Безвъзмездната финансова помощ в размер на 228 272 лв. ще бъде насочена към предоставяне на мобилна интегрирана здравно-социална услуга (патронажна грижа за възрастни и хора с увреждания) на територията на община Свищов. С предвидените дейности за здравно-социална, психологическа подкрепа в домашна среда на потребителите, назначаване, обучение и супервизия на персонала, закупуване на автомобил ще се достигне до всяко нуждаещо се лице с увреждане и в невъзможност за самообслужване в град Свищов и 15-те населени места от общината.

Основната цел на проектното предложение е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора в община Свищов, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им.

 

Това е поредният проект, който община Свищов ще реализира и чрез който доказва социалната си ангажираност към обществото и най-уязвимите групи в него.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета