Велико Търново отново се включва в кампанията „Книги за смет“

Мисия

02-05-2019, 13:56

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Срещу 1 килограм предадена пластмаса всеки ще може да получи книга по избор

Велико Търново отново се включва в националната кампания „Книги за смет“, която ще се проведе за 7-а поредна година в пет български града. Инициативата ще бъде на 11 и 12 май, а срещу 1 килограм предадена пластмаса всеки ще може да получи книга по избор и отстъпка за други устойчиви продукти.

Кампанията ще се състои на 11 и 12 май и обединява София, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Бургас. Във всеки град събитието ще започне в 10,00 ч. и ще продължи до 13,00 ч.

Два ще бъдат пунктовете в старопрестолния град – пред Mall Veliko Tarnovo и пред хипермаркета „Кауфланд“ – ул. „Краков“ 2Б.

Желаещите да се включат в „Книги за смет“ трябва да носят пластмасови предмети, които са опразнени от съдържание, почистени и смачкани, за да заемат по-малко място. Сред отпадъците, които няма да бъдат приемани, са блистери от лекарства, туби от масла, домакински електроуреди, авточасти.

За всеки килограм пластмаса участниците ще получават талон за една хартиена или две електронни книги, които могат да бъдат изтеглени от сайта на „Книги за смет“. С цел включването на повече хора в кампанията, всеки участник може да получи максимум два талона за книги и един талон за отстъпка на продукти независимо от предаденото количество пластмаса. 

Кампанията „Книги за смет“ е една от най-мащабните в подкрепа на рециклирането и същевременно поощрява четенето. Инициативата е дело на фондация Credo Bonum Foundation и на издателство Smart Books. Партньори са общините София, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Бургас, Kaufland Bulgaria, Българо-американска кредитна банка, „Екопак“, Mall Veliko Tarnovo. Медиен партньор е предаването на БНТ „Зелена светлина“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов